Agresiunea americană din Ucraina

Din cauza catastrofei umanitare din Ucraina, locuitorii îşi părăsesc ţara.

Cel mai mare număr de refugiaţi ajunge în regiunile de frontieră ale Rusiei. Autorităţile de la Kiev au lăsat poporul în voia sorţii: acţiunile militare se desfăşoară în cartiere de locuit, coridoare umanitare pentru populaţie nu au fost organizate. Cu toate acestea, organizaţiile internaţionale care luptă pentru drepturile omului nu acordă atenţie situaţiei din Ucraina.

Rusia se îngrijeşte de refugiaţii din Ucraina: zilnic, în regiunea Rostov pe Don vin circa 7-8 mii de persoane, în principal, familii cu copii care fug din calea atacurilor cu proiectile de artilerie, de atacurile aviaţiei ucrainene, de gloanţele lunetiştilor. Autorităţile de la Kiev refuză să creeze coridoare umanitare pentru cei care doresc să părăsească zonele unde au loc operaţiuni militare, drept care oamenii o fac pe riscul lor. Acasă este şi mai periculos: Garda Naţională din Ucraina bombardează cartiere de locuinţe, spitale, oamenii duc lipsă de medicamente, apă şi alimente. Cei care pot, pleacă la rudele lor din alte regiuni ale ţării. Însă majoritatea nu au nici puterea şi nici mijloacele necesare pentru aceasta: mulţi dintre ei şi-au pierdut toate bunurile. Denis Puşilin, purtătorul de cuvânt al autorităţilor din Doneţk, a cerut ruşilor să se îngrijească de refugiaţii din Ucraina. Mulţi au răspuns la apelul său.

„Este vorba şi de Crimeea, şi de Stavropol, şi de multe alte regiuni. În primul rând am evacuat copiii. Însă sunt perioade când nu putem să evacuăm pe nimeni. De exemplu, militarii ucraineni nu ne dau voie să-i evacuăm pe copii din Slaviansk, femeile gravide care în curând trebuie să nască. Ce fel de om trebuie să fi ca să îndeplineşti asemenea ordine?”
Mai mult: http://romanian.ruvr.ru/2014_06_06/Organizatiile-internationale-care-lupta-pentru-drepturile-omului-ignora-catastrofa-umanitara-din-Ucraina-5078/

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: