Europa autentică

Unul dintre aspectele deosebit de iritante ale discuției cu rusofobii cu accent bruxelez constă în faptul că ei își arogă dreptul de a vorbi, de a evalua și de a condamna în numele Europei pe care de fapt nu o reprezintă.

Europa adevărată, Europa care a rămas fidelă valorilor tradiționale este filorusă.

Cu ocazia crizei din Ucraina, analiștii cunoscutei reviste Foreign Affairs „au descoperit” o realitate pe care până acum Vestul a preferat să o ignore în totalitate. Autorul articolului „Aliații europeni ai lui Putin” a ajuns la concluzia că forțele tradiționaliste și eurosceptice din Europa se află în relații bune cu puterea de la Moscova și încearcă să găsească un răspuns la întrebarea: cum s-a ajuns în această situație?

În opinia editorialistului Mitchell A. Orenstein, printre „aliații lui Putin” se numără Frontul Național din Franța, condus de Marine Le Pen, partidul maghiar Jobbik, partidul Zorii Aurii din Grecia, partidul bulgar Ataka, Österreichische Volkspartei din Austria, mișcarea flamandă Vlaams Belang, Forza Italia și partidul italian Lega Nord. În fond, lista prezentată de Foreign Affairs coincide aproape în totalitate cu topul partidelor și mișcărilor eurosceptice din UE. Este cert că dacă autorul ar fi insistat, ar fi putut descoperi simpatie față de Moscova în acțiunile Partidului Independenței Marii Britanii condus de Nigel Farage sau în declarațiile partidului „Finlandezii Adevărați”.
Mai mult: http://romanian.ruvr.ru/2014_03_31/Dreapta-europeana-sustine-Rusia-8877/

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: