Asupra separării puterilor capitaliste

 

Pentru a împiedica realizarea justiţiei capitaliştii prin legiuitorii lor au reglementat astfel activitatea instituţiilor de drept încât prin intermediul unor categorii parazitare obstrucţionează accesul la judecare a cetăţenilor majoritari. Noul cod de procedură dă dreptul judecătorului ca în mod neconstituţional să respingă intrarea în judecare a unei cauze puse de petent. Codul de procedură face în aşa fel încât ascunde imensa cantitate de încălcări ale legilor în societate pentru a păstra aparenta ordine sub care se ascunde cloaca infracţională de sorginte capitalistă.

Probabil legiuitorul a calculat că prin obstrucţionarea procedurală va înjumătăţi numărul cauzelor de judecat şi va putea ascunde faţă de stăpânii occidentali marea mizerie judiciară în care se zbate poporul român. Pe de altă parte capitalistul autohton poate să stea liniştit că în principiu pe stăpânul său de la Washington şi de la Bruxelles nu îl doare nici în cot de înfăptuirea sau neînfăptuirea dreptăţii în România capitalistă.

Ţelul organelor legiuitoare în aplicarea legilor ordinare neconstituţionale este exact ceea ce doresc infractorii cel mai mult: scoaterea ideii de justiţie din conştiinţa cetăţenilor şi transformarea cetăţenilor în creaturi cvasianimalice. De altfel este foarte vizibil cum la orice colţ de stradă pândesc deja timid halerele infracţionale ce aşteaptă desfiinţarea statului român.

Această ierahizare a organelor de stat faţă de puterea legiuitoare reflectă limpede caracterul unitar al puterii capitaliste care se exercitătă flexibil prin partide capitaliste dispersate care în treburile esenţiale ale statului îndeplinesc aceleaşi funcţii de salvagardare a orânduirii capitaliste. Între această ordine în care doar se pretinde separarea puterilor statale şi dictatura oligarhiei capitaliste nu există nici o diferenţă. Ori pe ce cale ai încerca să faci dreptate nu vei realiza decât ce vor capitaliştii. Sistemul organelor statale de drept este un sistem unitar aservit burgheziei capitaliste autohtone şi străine.

 

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: