Şcoală capitalistă

Liderul Federaţiei Sindicatelor Libere din Învăţământ (FSLI), Simion Hancescu, a declarat, miercuri, că rezultatele parţiale transmise de Ministerul Educaţiei indică un număr mare de violenţe şi alte încălcări de regulament în şcoli, adică, în medie, o sută de astfel de acte pe judeţ.

În opinia sa, cauzele sunt multiple, de la regulamentul şcolar „prea blând” şi nepăsarea părinţilor, până la o problemă a societăţii actuale, care a dus la creşterea dozei de răutate în rândul copiilor.

„În primul rând, cred că sancţiunile sunt mult prea blânde în actualul regulement. Singura măsură este scăderea notei la purtare şi se pare că nu are efect pentru foarte mulţi elevi. Poate ar trebui introdusă exmatricularea şi în învăţământul obligatoriu. Înainte erau acele centre de reeducare. Pe de altă parte, sunt şi mulţi părinţi care nu se implică în educaţia copiilor, şi aceasta este o altă cauză. Nu dau cu anii la şcoală şi uneori vin şi chiar agresează profesorii dacă aplică sancţiuni copilului”, a spus preşedintele FSLI.

Hancescu a precizat că, în majoritatea cazurilor, este vorba de copii din familii dezorganizate sau de „copii de bani gata”, iar vina părinţilor nu poate fi ignorată.

Citeste mai mult pe RTV.NET: http://www.romaniatv.net/fsli-profesorilor-le-este-frica-de-elevi-a-crescut-doza-de-rautate-a-copiilor_31331.html#ixzz2xfuoPzwA
Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: