Un factor capitalist nociv şi eliminarea lui

 Sursa: http://www.alternativaromaniei.com/index.php?option=com_content&view=section&layout=blog&id=18&Itemid=65

Autor: Adrian Coșereanu

MEDIA

Este cea mai vinovată instituție, pentru situația dificilă în care se afla o mare parte a românilor, este instituția care este total coruptă și care face jocul marilor magnați și are rol de schimbarea direcției de acțiune atât în plan social, politic cit și economic, are o putere reală, prin care dezinformează și crează dezechilibre majore, care se simt la nivelul omului de rând din ce în ce mai tare.


Media deturnează atenția de la problemele importante și nu dă nici o relație omului de rând, cum ar putea să acționeze într-o situație sau alta, crează și dărâmă sfere de influență, schimbă ierarhii politice și de cele mai multe ori nu are nevoie de profesioniști pentru a ne informa că Irinel Columbeanu a sărutat la sub brat o anumită doamnă sau alte idioțenii care țin în priză o masă largă de oameni.

  • A cui este MEDIA și cui ii este aservită?

Răspunsul este : celor care au adus țara în acest stadiu, care au schimbat identitatea unui popor și i-a înfricoșat prin zvonuri și nepăsare.
Acești magnați plătesc, dar chiar dacă nu o fac, pun la dispoziție fonduri masive pentru cei care le apară interesele.

  • Cum pot fi boicotate trusturile MEDIA?

La fel de simplu și anume trebuie să ne propunem ca citirea ziarelor și revistelor să se facă pe Internet sau să nu le mai citim o perioadă și să ne dedicăm timpul afectat informării, citirii unor materiale interesante sau a unor cărți de diferite gusturi și orientări.
Oricum informațiile date de aceste ziare și reviste sunt mult prea subțiri și făcute de niște derbedei care prin sărăcia informațiilor au dus la un mod de acțiune greșit și o mentalitate cu privire la acest capitalism, deplasată cu mult de la realitate.

Dacă vom acționa în acest mod sunt sigur că rezultatele nu vor întârzia să apară. Ei nu sunt dispuși să piardă iar în situația actuală, o perioadă de pierderi, poate fi una decisivă.
Citeam într-unul din numerele de la începutul lunii Octombrie a acestui an al ziarului Adevărul, un titlu ce pune mari semne de întrebare asupra profesionalismului ziariștilor de la acest cotidian și mai mult, asupra întregii grupări profesionale naționale. Acest titlu era: „Vreți comunism? Mergeți în Cuba!”. I-aș întreba pe acești infantili în ale jurnalisticii: „Dar dacă vrem capitalism, unde ar trebuii sa mergem și care ar fi avantajul?”.
Nu cred ca ar ști sa îmi răspundă, dar și-au îndeplinit obligația de a umple câteva rânduri de ziar și a-și lua câțiva lei pe un articol care îi declasează din start.

Legat de TV, cred că putem să renunțăm la unele canale sau să renunțăm la contractul cu unele firme și să luam pachete promoționale de la altele, sau și mai simplu să reziliem contractul cu furnizori de programe TV pentru o perioadă iar ei să raporteze o audiență extrem de redusă, lucru care ar încurca mult socotelile lor și ar face inutile anumite programe și mai ales cele de dezinformare, deturnare de opinie și alte manevre obscure pe care ei le fac.

Acestora ar trebui să li se ceară să se mulțumească cu un profit mai mic și să se implice în programe de natură să îmbunătățească viata unor categorii defavorizate social, să creeze un tip de Palatul Pionierilor care să fie finanțat pentru a stimula inițiativa tinerilor și a le oferi un cadru de a-și afirma veleitățile.
Sumele nu ar fi mari pentru companiile de televiziune și se poate face, iar ei trebuie să înțeleagă că în orice moment afacerea lor este în pericol dacă abuzează și nu înțeleg că fac parte din societatea românească.
Aceste companii nu vor pleca din România pentru că în țările de origine sunt niște găini plouate și nu mai pot crea jocul, pentru că acolo jocul este făcut de alții iar ei sunt obișnuiți cu influenta și câștigul ușor.

Sunt doar câteva modalități de a reduce alimentarea ilegală a celor care conduc și sunt metode care aici au mers, unele din ele, altele le-am gândit eu cu referire la ceea ce se întâmplă în țară.


Sigur că sunt de luat în seamă surse ca drogurile, țigările, prostituția și altele, dar astea țin de un grup restrâns care trebuie să reducă consumul lor sau să renunțe total la aceste obiceiuri și să înțeleagă faptul că acestea sunt surse de profit major pentru cei care îi înrobesc, care conduc mașini luxoase, au case elegante, frecventează restaurante la care oamenii de rând nu visează și au acces la multe dintre „binefacerile” vieții occidentale.


Cu siguranță, soluțiile nu sunt și nu trebuie să fie numai cele de boicotare și dezechilibrare ale unor surse principale de alimentare a celor care conduc iresponsabil țara.
Noi trebuie să găsim soluții constructive, pe care să le propunem forurilor interesate și guvernului în cadrul unui plan și acestea aș vrea să vina de la noi toți, cei care suntem afară și vedem unele sisteme funcționale pe anumite coordonate ale economiei capitaliste, dar și cei din țară, care cunosc mai bine sistemul de acolo, se confruntă cu el zi de zi și pot evidenția nemulțumirile și modalitățile de rezolvare a lor.


Canada este o țară socialistă și de aceea eu cred că ea deține unele pârghii de dezvoltare economică  ce ar putea fi adaptate la economia românească.

Dacă vorbim de industrie, ea este ancorată în cea mai mare parte a ei la economia americană. Aici în Canada s-a creat un potențial limitat tehnologic, dar care satisface în parte necesitățile canadienilor. Canada nu produce nici un automobil de construcție proprie integrală, așa cum face România.
Canada nu produce nici un tractor în aceleași condiții enumerate mai sus, și lista poate continua. Dar în același timp Canada produce o largă diversitate de piese și sub-ansamble pentru diferite instalații, mașini, utilaje, etc. În Canada se asamblează un număr de mașini americane cunoscute.
Sunt fabrici uriașe și aici ma refer la companii cu peste 5000 de angajați care produc de ani de zile aceleași repere. Acest lucru eu l-as vedea ca o soluție pentru România și anume, în loc să încerce sa producă numai de dragul de a produce și în final să fie declasată de companiile occidentale și întrebată „Ce știi să faci cel mai bine?”, România ar trebui să solicite tehnologie și să lucreze sub licența contractată pe durată lungă pentru anumite produse strategice pe diferite ramuri. Având o licență pentru, ca să dăm câteva exemple, pompe de apă, pivoți, capete de bară și multe altele, economia României ar putea beneficia de o structură modernă de producție, de ultimă tehnologie în domeniu și ar avea asigurată producția pe ani de zile pentru câteva firme care participă la acest circuit.
În felul acesta am deveni strategici și am putea să dezvoltăm un sistem intern de producție specializat și cu oameni care au utilitatea a ceea ce au învățat.
Mai sunt multe de discutat și le va veni rândul la fiecare și sunt sigur că și dumneavoastră veți găsi căi și veți dori să aduceți în atenția cititorilor o serie de mecanisme și planuri de dezvoltare economică.

Mi-ar place ca să putem constitui un grup mare de colaboratori și chiar dacă eu deocamdată trăiesc aici în Canada, as încerca să particip sub toate formele la reușita celor de acolo pentru că reușita celor din țară este și reușita noastră, a celor de afară.
Cei din țară ne dau imaginea și noi trebuie să colaborăm cu ei să le oferim datele prin care să acționeze pentru a creea la rândul lor imagine pentru ei, pentru copii lor și pentru noi în final, cei care suntem departe de țară, dar care încă mai suntem români și care putem oricând să venim înapoi.
Cei din țară trebuie să înțeleagă faptul că a trăi într-un sistem pe care nu îl cunoști și la care nu vei avea niciodată acces peste un anumit nivel, nu este simplu și asta se întâmplă cu noi, cei de afară.

M-aș bucura să putem colabora și cei din țară să ne dea o imagine reală și complexă, prin oameni inteligenți, a ceea ce se întâmplă in zonele ascunse ale societății românești.
Aștept de la voi opinii și vă asigur ca le voi publica pe site-ul meu.
Încă o dată spun că sunt convins că putem face ceva, dar în orice este un început, un început dificil și care trebuie să se bazeze pe ceva ce nouă ni s-a distrus cu ani în urmă și anume unitatea și încrederea.
Le putem recâștiga, am pierdut cu toții mult și încă mai pierdem, iar dacă nu vom încerca, nu avem decât să pasăm pierderea și imaginea că nu putem mai mult, copiilor noștri, care nu ne vor înțelege dar ce va fi mai râu, că nici noi nu ii vom înțelege pe ei, pentru că ei vor fi formați de o societate perversă care nu ne place dar o acceptam tacit.

Cu mulțumiri,

Adrian Coșereanu

 

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: