Persoană nonumană

Să credeţi voi că democraţia capitalistă se opreşte la fiinţele umane!Ea coboară în straturile adânci ale lumii vii aşezând omul la locul lui adică între animale!

Culmea pervertirii capitaliste este coborârea filosofului de la statutul de aspirant la înţelepciune la acela de cârpă ideologică. Probabil capitaliştii occidentali fac experimente pe creierii intelectualilor români.

Faptul că un absolvent de studii filosofice încearcă să ridice animalele la rangul de persoane arată cât de mult s-a degradat conştiinţa românească sub loviturile ideologice ale capitaliştilor occidentali. În loc să îl ridice filosoful pe om la rangul de zeu îl ridică pe animal la rangul de persoană.

Tembelizarea postpucistă a atins cote absurde. În realitate încercarea de coborâre a omului la nivelul animalului este parte din lupta capitaliştilor împotriva poporului. Aici nu este vorba de democraţie ci de crimocraţie ridicată la un nivel calificat în aşa fel încât autorul crimei să poată fi premiat de victime. Suntem pe cale a atinge culmea parazitismului social în România. Tembelii care caută să atribuie animalelor poziţie existenţială cvasiumană s-ar putea apăra cu argumentul că ei pretind tratarea animalelor ca persoane pentru ca oamenii să beneficieze de un trai superior animalelor. Neajunsul acestei poziţii superumaniste este că noi am perceput condiţia existenţei umane în capitalism constatând că în capitalism omul nu este ridicat deasupra animalelor ci din contră adeseori este coborât în condiţia animalului. Strigătul umanist al zoofilului ar fi sublim dacă nu ar fi gâtuit de realităţile pestilenţiale ale vieţii capitaliste.Tratarea umană a animalului nu îl determină pe capitalist niciodată să ridice condiţiile de realizare a omului. Pentru capitalist nu există omul ci există doar fiinţa antropoidă utilă ca mijloc de acţiune. Capitalistul ţinteşte dincolo de om. În sprijinul acestei configuraţii mentale vine religiosul care postulează ca valoare supremă o fiinţă imaginară faţă de care omul este un nemernic. Alianţa dintre religios şi capitalist este o alianţă pur şi simplu parazitară. Amândoi sunt conştienţi mizeria condiţiei lor dar ei cred că nimeni în afară de ei înşişi nu îi văd. Îmi pare rău de iluzia voastră paraziţilor: vă vedem noi poporul.

Ceea ce scriu aici nu este pentru îndreptarea capitaliştilor sau a religioşilor căci pe ei nu îi îndreaptă decât devenirea istorică a lumii umane. Scriu aici pentru acei oameni care se găsesc în postura de victime ale tratării antiumane.

Pentru că tot avem de a face cu persoane pregătite pentru filosofare atunci să îi ajutăm puţin să îşi dezvolte ideile.

Definiţia persoanei

În lumina cvasifilosofiei capitaliste postpuciste persoana este o fiinţare gânditoare, un fel de creier ce poate fi borât în orice recipient pentru a dobândi calităţi cvasiumane. De exemplu un creier băgat într-un maţ s-ar putea numi persoană nonumană măţană. Sau în altă variantă un creier înfipt într-un penis ar întruchipa o persoană nonumană penisană. Vă daţi seama ce ar însemna o persoană nonumană pieleană. Formula generală capitalistă de construire a persoanei este următoarea: plasarea unui sistem gânditor într-un sistem negânditor.

Persoana capitalistologică are ca trăsături definitorii:

  1. Gânditoare

  2. Impunătoare

  3. Degeneratoare

    Deci o existenţă gânditoare, degeneratoare şi impunătoare este o persoană.

Clasificarea persoanelor

Fundamentul clasificării persoanelor după capitalişti este raportarea la umanitate. Potrivit acestui criteriu sunt persoane umane şi persoane nonumane. Pentru că tocmai persoanele neumane sunt foarte puţin cunoscute să accentuăm lumina asupra lor. Introbăgăm un nou criteriu de distincţie între persoanele nonumane: gradul. Conform gradului avem persoane nonumane supraumane cum ar fi zeii şi îngerii, Satana şi dracii lui. Apoi avem persoane nonumane subumane cum ar fi animalele plantele şi mineralele.

Persoană nonumană

Persoană nonumană

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: