Iresponsabilitatea capitalistă

În slujba capitaliștilor în ultimele luni se cultivă intensificat iresponsabilitatea capitalistă. Iresponsabilitatea capitalistă este acea binevenită atitudine care îl face pe cetățean indiferent  la grija pentru efectele acțiunilor proprii și ale capitaliștilor în viitorul apropiat dar mai ales îndepărtat. În justificarea religioasă a acestei atitudini se poate invoca neînțelepciunea evreiască a eclesiastului de a nu te îngriji de ziua de mâine deoarece are grijă zeul Jahve de ceea ce se  va întâmpla.

Până la Iahve însă te mănâncă sfinții capitaliști care pândesc la colțul străzii speculative a băncăritului și îți dau la cap la timpul potrivit lor. Iresponsabilul capitalist are grija averii lui și nu a vieții tale pe care o lasă în seama zeului Jahve.

Iresponsabilitatea necetățeanului este însă foarte bună pentru satisfacerea legii creșterii necontenite a profitului capitalist. Faptul că nu te interesează ce se va întâmpla dacă tu ca om matur te dezveți de muncă, dacă fiul tău nu deprinde munca ci furtul capitalist iar fiica ta deprinde înșelăciunea și parazitismul social vor avea urmări favorabile criminalului capitalist de masă.

Nu există cauză fără efect chiar dacă mintea prostului nu o vede. Această lege este cunoscută și de capitalist dar capitalistul o lasă în seama lui Jahve. Jahve stă însă la pândă teocratică deoarece a pierdut  de multă vreme controlul asupra creației sale. S-ar părea că Dracul dobândește tot mai puternice competențe capitaliste. S-ar părea că Jahve pierde meciul cu Dracul.

A fi iresponsabil este în ton cu binefăcătoarea intenție capitalistă. Creșterea biologică a populației este superfluă pentru capitalist: nu aduce profit. Nevasta nu aduce profit, copii nu aduc profit. Nu grija față de oameni este principiul capitalist ci grija față de neoameni în special grija față de neoamenii extraeuropeni. Capitalistul nu are responsabilitate ci doar răspundere. Răspunderea este o proprietate minoră a spiritului uman constând în grija și atașamentul față de consecințemateriale ale acțiunilor ce satisfac motivații individuale sau de grup. De aceea apare fenomenul belirii ochilor atunci când slujitorii interesului capitalist se trezesc  cu câte un eșec neprevăzut. Acest fenomen al unilateralizării se produce din cauză că originea capitalismului este într-o reacție la feudalism și nu într- reacție la nevoile general umane. Această buticarizare a capitalismului postrevoluționar este un fenomen repetat în istorie.

Fenomenul iresponsabilității capitaliste este întreținut totuși de agenții ideologici ai capitalismului, hrăniți din sacul cu valori materiale poporului prea tolerant. manipulatorii ideologici capitaliști lucrează permanent pentru îngustarea conștiinței morale spre a nu se conștientiza dezastrul uman pe termen lung. Totuși conștiința română și europeană și-au stopat reculul în ultimul an dar acest fenomen s-a întâmplat mai mult din cauza sărăcirii materiale decât vreunei activități de trezire. Bunăstarea capitalistă trebuie întreținută ca iluzie altfel se răscoală dobitocimea.

O reacție antiimperialistă este într-ajutorarea în colectivitățile umane. Într-jutorarea este mai veche și este sabotată de agenturile capitaliste deoarece este expăresia responsabilității normale a cetățenilor. De aceea recomand tuturor cetățenilor să se ajute reciproc ori de câte ori pot. În felul acesta contracarați iresponsabilitatea capitalistă. Responsabilitatea socială e manifestă în blocarea acțiunilor nocive  de lung efect ale capitaliștilor începând concret cu degradarea naturii și sfârșind cu degradarea spiritului cu atât mai mult cu cât 75% din normele ce reglementează viața socială română sunt produse de forțe externe împotriva poporului român.

Prin tolerarea unei agresiuni juridice de o asemenea anvergură imperiul occidental impus pe linia Americii de Nord și Uniunii Europene pregătesc treptat un imens lagăr antinațional, antiromânesc. La limită vom fi puși majoritatea în îlegalitate transformându-ne în infractori prin simpla existență. Această absurdă ordine va genera o p psihoză socializată. De la această fază până la recurgerea la forță nu va fi decât un pas. Problema capitalistului va fi atunci: oare vom putea răpune poporul? În condițiile progresului științific armele genocidare pot fi produse. Poporul însă trebuie informat pentru a putea contracara tot științific tendințele criminale ale noului imperialism.

Bineînțeles că imaginea pe care omul obișnuit o are despre viața din jurul lui este una idealizată: nu există nici un pericol, capitalismul este cea mai bună dintre lumile posibile. Această imagine idealizată de propagandiștii și manipulatorii imperialiști este bazată pe vederea unilaterală  și fragmentată a sistemului capitalist. Tendinței generale de subjugare a condiției umane trebuie să îi fie contrapusă o acțiune unitară și difuză a poporului. Reacțiile de început pot fi asimetrice, valorificând potențialul legislativ existent în special normele permisive. De exemplu până când capitaliștii vor interzice comunicarea poporul ar putea muta banii din băncile străine. De asemenea ar putea fi efectuale acțiuni modulare de zădărnicire a aplicării legilor anticonstituționale.

Față de obstrucția defensivă națională imperialiștii nu vor putea avea altă reacție decât una antidemocratică cum ar fi suprimarea drepturilor și reprimarea forțată a cetățenilor. În cazul acesta este clar ce va urma.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: