Suprimarea judecării abuzului

În panoplia mijloacelor capitaliste de constrângere  au apărut proceduri mult mai avansate de subjugare a oamenilor liberi decât cele utilizate de feudali și sclavagiști.

Una din aceste proceduri aparține codurilor juridice printre altele codului de procedură civilă.
Nu trebuie să vă faceți speranța că prin scrierea acestui articol capitaliștii vor renunța la subjugarea poporului. A trecut de mult vremea acestei demagogii; acum capitaliștii sunt situați pe poziții sigure de executare criminală și nu mai discută în condiții de norme morale sau în condiții de norme de drept. Cel mult dacă vor găsi o opinie care le atacă intențiile criminale vor căuta să modifice codurile juridice în așa fel încât să-l suprime pe cel ce critică.

Dacă în timpul socialismului și a perioadei postpuciste de tranziție o cerere de judecare a unui abuz era însoțită cel mult de documentul abuzului sau chiar era suficentă doar cererea avându-l în grijă în primul rând pe om ca cetățean al țării, acum în etapa subjugării capitaliste a României legiuitorii români în obediența lor față de puterile imperiale occidentale au modificat codul civil în defavoarea cetățeanului vătămat. Bineînțeles că legiuitorii antiromânești invocă motive de eficacitate de muncă ,, professionalistă”. Vedeți-vă de treabă este o cacialma menită să vă suprime dreptul la judecare a abuzurilor capitaliste împotriva voastră.

Modificările codului civil îl pun pe petent în situația de a consuma timp, energie și bani pentru a i se permite judecarea unei daune pe care un actor statal, sau de altă natură i-a provocat-o. Dacă una din condițiile complicate puse de codul procedurii civile nu este satisfăcută atunci judecătorul poate anula dreptul la judecare a abuzului pe care cetățeanul vătămat l-a suportat. Cetățeanul care este subjugat de patron printr-o muncă de dimineața până seara în loc de 8 ore pe zi, de luni până duminică în loc de 5 zile săptămânal contrar contractului pe care nici capitalistul nici statul capitalist nu îl execută, nu poate satisface condițiile impuse de constrângătorul legiuitor capitalist. Nu poate pentru că nu are timp. Dacă își face timp nu poate pentru că nu are bani salariul fiindu-i insuficient. Nu poate pentru că nu este informat: judecătoria nu îi trimite lista actelor necesare, nu îl citează legal. O lucrătură capitalistă difuză ce reflectă și exprimă în exterior strânsa colaborare anticetățenească a instituțiilor de putere din stat operează la toate nivelurile activităților statale încât cetățeanul vătămat se află în fața unui colos acefal și iresponsabil asemănător unei mafii.

Unul din motivele obiective pentru care au introdus în codul civil capitalist aceste piedici este distrugerea spiritului de dreptate care exista la români. Un alt motiv este că împiedicând anularea abuzurilor organelor statului capitalist se vor putea dezlănțui instituțiile statului, se vor putea dezlega la săvâșirea faptelor criminale de deposedare de bunuri, de suprimare a libertății personale, de degradare a climatului moral tradițional. Aceste efecte sunt benefice pentru oligarhia capitalistă deoarece subminează unitatea națională, conștiința națională cu toate componentele sale ce îi împiedică pe capitaliști la distrugerea țării și a poporului.

Oligarhia capitalistă obține un multiplu efect în sistemul social capitalist prin sabotarea accesului cetățeanului la judecarea abuzurilor: generalizează deposedarea populației de bunuri materiale prin intermediul organelor de stat și a agenților capitaliști, creează degringoladă spirituală prin devalorizarea demnității umane, scade volumul lucrărilor judecătorești ( la care nici judecătorii nu mai fac față din cauza legislației anarhice și antipopulare), transformă înstituțiile de stat în intreprinderi de colectare a banilor de la populație ca și cum taxele, amenzile abuzive ar fi mijloace normale de acumulare de venit bugetar. Putem da câteva exemple de abuzuri ale statului capitalist protejate tocmai de această procedură civilă dar nu exemplele sunt cele care rezolvă problema ci abolirea principiilor după care dreptatea se face.

Mergând pe această logică criminală într-o zi noi cetățenii ne vom trezi cu tribunale capitaliste privatizate, cu poliția și procuratură privatizată ș.a.m. d. care vor lucra pe principiul legii profitului capitalist. Consecința imediată ar fi că acel om care nu are bani nu va putea participa la un act de justiție. Atunci cetățeanul vătămat trebuie să se înroleze în postura de capitalist pentru a putea beneficia de dreptate. Dreptatea se va ordona după principiul averii. În naivitatea noastră socialistă noi am crezut că problema dreptății a fost rezolvată și depășită odată cu revoluțiile moderne. Nu este însă așa căci ne vedem în situația unei agresiuni formidabile a capitaliștilor prin intermediul statului transformat în instrument de exploatare.

Chiar dacă nu ai fi comunist sau socialist în concepție și doctrină ești supus aceleiași legi sociale a segregării materiale: ori ajungi în grupul oligarhiei capitaliștilor ori ajungi treptat în grupul cetățenilor sărăciți, ai proletarilor.

Rezumând putem spune: capitaliștii occidentali prin intermediul oligarhiei române postpuciste au instituit în România postpucistă regimul dictaturii capitaliste străine. Sistemul capitalist imperial își subordonează statul român, mutilează normele statale române inpunând condiții forțate poporului român. Dacă în perioada socialistă și în primul deceniu postpucist cetățeanul român avea de luptat cu câte un grup de conducere acum după anul 2000 după ce am fost băgați în alianțe interstatale agresoare și organizații suprastatale fără consimțământul nostru cetățeanul român are de luptat și cu grupurile prădătorilor capitaliști străini.

În aceste condiții de agresiune vitală, națională și dacă ai fi socialist sau comunist ești nevoit să lupți pentru eliberarea națională.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: