Problema redacizării

A. Problema dacismului sub aspect gnoseologic

1. Cei care discută această problemă în România nu au clară noțiunea de popor.

Un popor este în primul rând o ființare naturală. Prin urmare criteriul de evaluare a purității este unul natural. Evaluarea naturală a purității unui popor este încă incipientă metodologic deci nu poate da siguranță rezultatului cercetării.

2. Reconstituirea evoluției poporului prin mijloace istorice arheologice nu garantează deținerea adevărului. Consumul de energie și timp este foarte ineficient. Datele obținute prin cercetare istorică trdițională trebuie corelate cu date obținute prin metode fizice și genetice.

3. Produsele cunoașterii omenești nu sunt de la început cunoștințe.

Constructele cognitive omenești sunt inițial doar păreri (opinii). Într-o fază secundară opiniile devin ipoteze prin reformularea explicită și probatorie a părerilor. În faza a treia produsele activității de cunoaștere devin cunoștințe în urma verificării valorii lor  cognitive ( a valorii de adevăr). Știința nu este formată din opinii (păreri) și nici chiar din ipoteze (opinii structurate probatoriu) ci este compusă numai din cunoștințe. Deosebirea dintre cele trei categorii de produse ale cunoașterii este de grad de certitudine.

Concluzie: Nu vă pierdeți timpul cu păreri și cu ipoteze ci căutați a dobândi cunoștințe.
–––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––
B. Sub aspectul acțional preocuparea pentru apărarea dacică și a dacismului este justă pentru că ne leagă de oameni și de loc și mai mult decât atât ne centrează.

Nu este cinstit să-i onorezi pe distrugătorii neamului tău ci este o adâncă impietate și rușine. Dacă romanii veneau cu valori pașnice, cu educație, cu bune îndeletniciri la daci și ar fi colaborat întru propășire comună, alta era atitudinea noastră. Avem exemplul tragic al poporului grec care a ajuns așa cum Cioran a constatat, cel mai superfluu popor din lume. De ce? Pentru că state chipurile civilizatoare ca macedonii și romanii i-au atacat în mod odios și ingrat și imoral numindu-i pederaști sau femei pe cei mai de seamă oameni de spirit. Această atitudine anticulturală și criminală îndeamnă colectivitățile umane la agresiune, crimă și exterminare. Dacă Dumnezeu a făcut lumea pe această lege atunci am fi îndreptățiți să exterminăm de la început orice individ sau colectivitate care ne atinge neamul sau ne împiedică expansiunea sau cel puțin să plătim cu aceeași plată crima săvârșită împotriva noastră, mai ales că ne-am purtat suferința și ura prin secole și milenii de nedreptăți odioase. Din negura trecutului imensa nedreptate săvârșită împotriva neamului nostru dacic cere răzbunare pentru înfăptuirea dreptății majore la scara istoriei sociale. Nu studii de babe și de moși ne vor echilibra ci cumpăna dreptății active. * Cei mai viteji și mai drepți dintre traci! Auzit-ați voi ce frumos grăiau străinii despre străbunii noștri?

Nu cred că este bine a interpreta curentul politic și etnic dacist ca o încercare de împărțire a poporului nostru ci ca o o trezire a conștiinței personale și colective asupra degenerării noastre biologice, psihice și spirituale. Detașarea unei etnii din națiunea română actuală ne-ar defini mai bine, mai precis. Deși planează asupra noastră învinuirea alogenă de divizare nu avem de a face cu o divizare ci cu însănătoșire etnică a poporului. Alogenii se bucură de ape tulburi în societatea noastră: aici pot să fure , să înșele, să falsifice, să curvească, să pervertească sexual, să deposedeze și să distrugă pe cei ce le încurcă ascensiunea.

Dacizarea românilor este binevenită și ar putea reda vigoarea naturală a neamului. Reacția adversă va fi bineînțeles pe măsura aceste atitudini tari. Ferocitatea dușmanilor noștri abia atunci ar ieși la vedere în cea mai odioasă îmtruchipare. Și de ce ne-am feri de aceea nu am scăpa. Noi avem o existență tragică. De ar fi să murim ar trebui să tragem după noi cât mai mulți dușmani. Aceasta este legea acțiunii totale și directe.

În prezent ne aflăm în situație asemănătoare raportului daco-roman doar că într-o formă sofisticată, ascunsă după rânduieli capitaliste. În spate crima tot crimă rămâne.

Este adevărat că în condițiile unei conștiințe de neam necristalizate probabilitatea succesului este mai mică dar ceea ce se poate face pe ansamblu este crearea și dezvoltarea conștiinței dacice și diminuarea pseudoconștiinței alogene a cosmopolitismului și naționalismului compozit multicultural.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: