Autenticitatea umanăProblema realizării de sine a omului este tot atât de actuală ca la începuturile Umanităţii.

Oamenii între care trăim sunt prinşi spiritual în plasa prezentului şi nu pot cunoaşte, acţiona sau contempla în absolut.

Trezirea oamenilor pentru înţelegerea sensului autentic al existenţei umane de nu se va face, oamenii vor plăti cu vieţile lor.

Ideologii ordinii sociale actuale, capitaliştii imperialişti  caută să coboare omul la rang de animal, autodisculpându-se de crima pe care o săvârşesc împotriva unor presupuse fiinţe inferioare.

Comuniştii autentici au vrut să ofere omului şansa de a fi ce poate fi: personalitate. Oamenii însă nu vor pentru că este mai uşor şi mai plăcut să fii individ: apa, caca, mama, papa.

Femeile au avut o mare contribuţie la ţinerea omului în animalitate. De aceea cei vechi au supus femeia şi i-au dat numai atâtea drepturi câte poate duce.

Stadiul de persoană nu a fost depăşit în socialism pentru că nu au vrut oamenii să fie personalităţi.

În capitalism ideologii crimei organizate  substituie personalitatea ca ipostază supremă a realizării de sine a omului cu personalitatea psihologică adică un sistem de componente psihice regăsibile la orice animal. În virtutea acestei logici orice animal are personalitate. În fapt escrocul capitalist substituie personalitatea cu individualitatea. Prin urmare conform logicii ideologului capitalist toţi oamenii sunt realizaţi ca personalităţi în cadrul celei mai evoluate forme de organizare  a Umanităţii care după ei este capitalismul. În virtutea acestei escrocherii cognitive şi un debil mintal şi un boschetar şi o prostituată şi un homălău şi un ucigaş şi un tâlhar are personalitate. Deci nu mai este nevoie de nici o evoluţie socială şi umană pentru că prin capitalism Umanitatea a atins apogeul. Dacă mai sunt nişte neisprăviţi aceasta -zice capitalistul- nu se datorează decât naturii şi liberei alegeri individuale.

Nici capitalistul nu prea are nevoie de zeu pentru că el nu serveşte decât poate la înşelarea oamenilor.

Aşa cum am propovăduit de la bun început calea către autenticitate a omului este intersecţia cunoaşterii adevărului ( în sens absolut) cu făptuirea binelui şi armonizarea cu întregul.

Din experienţă şi din alte surse vă spun clar că nici un om nu vrea să meargă consecvent pe calea arătată de mine pentru că aceasta ar însemna negarea de sine, autodepăşirea şi revoluţia. Ori ce este mai înspăimântător decât să te pierzi pe tine hoitule chiar dacă te vei regăsi într-un om  superior? Nimic nu este mai înspăimântător decât acest angajament al devenirii…

2 comentarii

 1. nbsh said,

  2010/05/26 la 8:20 PM

  Excelent! Dar sfaturi practice sau exemple vii ai? Acel om care vrea sa devina superomul de care vorbesti va trebui sa-si sacrifice mare parte din viata sa ajunga acolo. Pt ce si pt cine? Isus a facut asta si iata rezultatul: cruciade, inchizitii, holocaust, dreapta cre(s)tina…
  Se pare ca manelistii de azi doar cu forta vor evolua. Atunci se mai cheama evolutie? Cred ca lumea asta merita sa dispara, pt ca si-a cam ratat sansele. Au iesit atatea adevaruri la suprafata tocmai pt a vedea ce am pierdut, cum ar fi putut fi si cum este viata de acum: o minciuna, o mare abureala.

 2. Zob said,

  2010/05/27 la 10:24 PM

  Cetăţene nu m-ai înţeles. Ceea ce eu cer şi eu îsumi mă străduiesc să fac este incompatibil cu practica mogâldanilor. Prin urmare nu mai aştepta sfaturi ci fă. Discutăm după fapte. Exemplu viu poţi fi chiar tu din momentul în care ai înţeles imperativul.


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: