Ipocrizie filozofică

,,Hegel spunea că un popor lipsit de filosofie este ca un „templu fără sanctuar”. Or, templul a fost şi a rămas centrul spiritual al oricărei comunităţi umane. În jurul acestuia se clădeşte restul aşezămintelor profane. Ele se pot extinde, în condiţii normale, spre zone periferice, fără să ameninţe cu ceva, oricât de impunătoare ar fi, existenţa nucleului spiritual. Ci, dimpotrivă, se pot înălţa, asemenea zidurilor groase de cetate, în apărarea acestui miez de llumina, care apare uneori chiar în postura focului sacru.,,

Noa, auzât-aţi ce dzâce Surdu Alexandru?

Unde aţi văzut voi aşa ceva în România?
Ce ipocrizie! Una zic şi alta fac.

Căutarea înţelepciunii în România este pe cale de a fi ucisă sub barosul ideologiei occidentale şi a vânătorilor capitalişti de ciolane. Poporul a fugit în boschetăria occidentală sau a fost făcut slugă în ţara proprie şi academicianul Surdu nici nu aude nici nu vede.

Bravo brânză! Vorbeşte de filozofi în timp şi în spaţiu.

Unde este filozoful român de 50 de ani încoace? Ori a fost surghiunit ori a devenit sluga imperialiştilor occidentali. Unde este sanctuarul înţelepciunii române?

Am sentimentul că scrierea mea de aici este superfluă. Toată lumea este sătulă de batjocura străinătăţii în România şi a mai spune odată acest lucru este iritant.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: