Poliţie capitalistă şi femei creştine

Voala de vezi!

 1. Grupul „călugăriţelor de la Vladimireşti“ – băgat pentru prima dată în arest
 2. de Sorin ŢIŢEI | 08 AUGUST 2008
 3. Aşteptate cu dubele la ieşirea din biserică, după ce au strigat „Securiştii!” în timpul slujbei de miercuri
 4. Femeile ar putea fi arestate pentru „împiedicarea libertăţii cultelor”
 5. Grupul „călugăriţelor de la Vladimireşti“ – băgat pentru prima dată în arest
 6. Sărbătoarea Schimbării la Faţă a Domnului a adus o premieră pentru poliţiştii din Brăila. Ei au băgat în arestul IPJ 14 femei cunoscute drept „călugăriţele de la Vladimireşti” şi trei bărbaţi care protestaseră în biserică. În timpul slujbei oficiate de PS Casian în biserica Sfântul Ioan Botezătorul, din localitatea Ianca, grupul s-a manifestat împotriva patriarhului Daniel şi împotriva episcopului Dunării de Jos, Casian, strigând „Nevrednici sunt!” şi „Securiştii!”. Nemulţumită de atmosfera creată, înalta faţă bisericească a apelat la poliţişti, pentru a calma spiritele. Chiar dacă protestatarii s-au potolit la un moment dat, aceştia au fost săltaţi de oamenii legii la ieşirea din biserică.
 7. Forţe impresionante poliţieneşti, care au o atitudine timidă faţă de puternica lume interlopă brăileană, au tăbărât pe cele 17 persoane, le-au înghesuit în dube şi le-au dus direct în arestul IPJ Brăila. Deoarece „călugăriţele de la Vladimireşti” au fost amendate de mai multe ori pentru acelaşi tip de protest, poliţiştii au luat cea mai dură măsură împotriva lor: reţinerea prin ordonanţă pentru 24 de ore şi prezentarea în faţa instanţei pentru arestare. După cum reiese din comunicatul de presă al IPJ Brăila, manifestanţii au fost acuzaţi de „ultraj contra bunelor moravuri” şi de „împiedicarea libertăţii cultelor”. Joi seara, acuzaţii urma să fie aduşi în faţa unui complet de judecată al Judecătoriei Brăila, cu propunerea de arestare preventivă.
 8. Nelipsite de la marile sărbători
 9. „Războiul” dintre PS Casian, episcopul Dunării de Jos, şi „călugăriţele de la Vladimireşti” este vechi de câţiva ani. Femeile se pretind un fel de „ucenice” ale măicuţei Veronica, fostă stareţă a mănăstirii din Vladimireşti.
 10. Ele povestesc că episcopul ar fi dat foc cărţilor scrise de stareţă chiar în curtea mănăstirii. Odată cu trecerea la cele sfinte a maicii Veronica, femeile s-au organizat în mişcarea religioasă „Rugul Aprins” şi nu pierd nici o ocazie de a protesta faţă de PS Casian, pe care îl consideră vinovat de hărţuire. Toate protestele de până acum, multe desfăşurate chiar la Patriarhie, s-au încheiat, în cel mai rău caz, cu amendarea măicuţelor. Poliţiştii brăileni au fost primii care s-au gândit să le bage în arest.
 11. Poziţia oficială a Bisericii este că grupul „călugăriţelor de la Vladimireşti” nu este canonic constituit şi că femeile n-au nici o legătură cu monahismul.

__________________________________________________

Am publicat aici acest text pentru a servi de exemplu pentru efectul   puterii de sugestie colectivă a imperialismului occidental.


Vă voi putea da şi alte exemple pe care le veţi găsi în publicaţiile româneşti de substituire automată a vinovatului cu  cel slab care în prezent nu mai are nici o putere de a face ceea ce altă dată făcea.

Observaţi cum în loc să strige împotriva capitaliştilor, împotriva statului represiv prezent femeile strigă împotriva celor ce nu sunt. Este exact ceea ce îşi doreşte manipulatorul şi propagandistul vestului. El ştie bine cui îi este adresată acuza dar caută prin toate mijloacele să menţină starea de teroare psihologică sub care se produce fenomenul mutilării conştiinţei.


Următoarea fază posibilă va fi automutilarea cu autoacuzare şi în final autouciderea pentru vina de a exista.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: