2. Autenticitatea


Cu suflet de coteţar este imposibil de realizat scopuri mari. Când nu mai crezi într-un ideal atunci acel ceva ce vrei să fii nu mai există. Când nu mai crezi într-un ideal atunci fiinţa ta se relaxează, se demobilizează se fixează în cadrele existente şi nu mai progresezi. Nu mai eşti atras ci eşti împins nu mai eşti agent ci eşti obiect. Din acel moment dispari dintre posibilii creatori.

Toate aceste nenorociri care te fac animal vin din motivaţie. Motivaţia este sursa nimicniciei  sau a măreţiei omului. Temperamentul, aptitudinile, caracterul şi gradul educaţiei  omului sunt doar mijloace.

Manifestările intelectualiste sunt exhibiţii, istericale feministe, infantilisme, prostituţie culturală şi general spirituală.

Intelectul nu este izvorul umanului ci este un instrument ce dacă nu i se dă locul şi rolul său îl poate face pe om să devină un creier în borcan.

Aşa-zisa intelectualitate română îşi subordonează cultura necesităţilor animalice trăind preponderent în zona biologică a existenţei.

Eu propovăduiesc viaţa umană,  anume acea viaţă centrată pe  o motivaţie superioară, pe cunoaşterea adevărului, pe făptuirea binelui, pe contemplarea frumosului.

Esenţa autenticităţii vieţii omului este :

1. a trăi pentru un ideal ce transcende individualitatea

2. a câştiga adevăr prin cunoaştere şi a converti orice adevăr  în normă de acţiune 

3. norma de acţiune astfel făcută trebuie făptuită

4. orice situaţie astfel creată trebuie trăită cu toată fiinţa.


Reclame

7 comentarii

 1. Florin Croitoru said,

  2010/01/24 la 12:15 PM

  Cam mulţi intelectuali au afirmat că ei au opus rezistenţă rregimului comunist şi anume au opus rezistenţă……prin cultură (Pleşu şi Blandiana de ex). Regimurilor de acum nu le opune mai nimeni rezistenţă dar sînt sigur că mai tîrziu unii vor scorni rezistenţe de genul aceleia pe care Pleşu a afirmat-o.
  O întrebare ar fi de ce intelectualitatea românească este aşa.De ce nu scrie măcar pe net la adăpostul anonimatului ? De ce nu protestează vehement la adresa clasei politice actuale care a dus ţara în pragul dezastrului economic ?

  • Zob said,

   2010/01/27 la 9:27 PM

   Pentru că sunt doar intelecte şi nu oameni.

  • Parpanghel said,

   2012/01/21 la 6:16 PM

   Chiar credeti, dupa atatia ani, ca poti fi anonim pe internet ?

 2. viking51 said,

  2011/11/25 la 10:49 AM

  Ma uimeste putinatatea comentariilor.Se pare ca ii intereseaza pe prea multi…
  Senzatia mea e ca oamenii nu prea sezizeaza problema…nici problemele…
  Romanii traiesc endocrin,umoral si epidermic…unii se iluzioneaza ca ei gandesc……cam asta cred ca se intampla si cu multi dintre cei care se autointituleaza pompos”intelectuali”…rrromani,desigur.Nu am inteles ce au cautat unii dintre acesti…mari intelectuali(ai momentului…)in preajma unuia ca Basescu…situatia e comparabila,prin umorul tare,doar cu hahaleriada”intelectualilor”lui…Becali.La noi,ca la nimeni,cu adevarat!!!Halal sa ne fie!!!

 3. ioni said,

  2011/12/20 la 7:22 PM

  Scotocind pe net am dat intamplator peste aceaste randuri bine scrise.Si cred ca intradevar mintea romanului a fost grav virusata.
  Am ajuns intr-o era in care televiziunea si-a spus cuvantul(manipulare,indobitocire…),in scoli se preda istoria si economia Europei,
  iar istoria romanilor e pe cale de disparitie(cred ca o sa ne fabrice tiganii o istorie precum ca ne tragem din ei)…

  • Esau said,

   2012/01/21 la 6:40 PM

   Cred ca ai spus un mare ADEVAR si anume ca o sa ne fabrice tziganii o istorie ca ne tragem din ei. De ce ?
   – Am citit unele comentarii pe internet ale unor tzigani care pretindeau ca ei sunt de fapt urmasii dacilor.
   – De ceva vreme se flutura originea noastra singulara dacica, finantata mai ales din SUA de dr. Napoleon Savescu si preluata si de multi rom^ni.
   – In final o sa se ajunga la concluzia ca daca noi ne tragem exclusiv din daci si dacii sunt de fapt tzigani(pentru ca chipurile popoarele Europei sunt INDO-europene(si nu EURO-indiene) si cum unii demonstreaza ca stiinta si cultura si civilizatia a pornit de pe teritoriul patrei noastre, popor INDO-european, acceptam ca suntem indieni deci ca ne tragem din tzigani. Numai ca daca tziganii sunt rasaa pura noi suntem corciti, cu turci, cu tatari, cu cumani, cu huni, cu slavi, etc, deci corcituri inferioare care trebuie sa ne supunem tziganilor care sunt rasa pura si deci superioara(cum afirma si Hitler despre rasele pure ca sunt superioare corciturilor).
   – Tziganii mai au si alta varianta daca aceasta pica. Pe alte site-uri sau chiar la TV am citit si auzit de alti tzigani care isi revendica originea de la Roma. Deci si daca ne „dam” urmasi ai Romei, tot tzigani ne numim.
   – Este clar nu ? Acum ca ne-au tot fabricat altii istoria ce sa ne mai miram ca ne-o fabrica acuma si tziganii ?
   – Imi vine sa plang ca am fost o natie de analfabeti(probabil ca vor sari de fund in sus asa-zisii patrioti ca as jigni chipurile poporul rom^n) care n-au stiut a scrie si a citi sute si mii de ani(sau poate ne-au fost distruse marturiile noastre scrise, dar de catre cine?) si ca daca vrem sa ne stim istoria trebuie s-o cautam pe la greci, pe la turci, pe la Budapesta, pe la Moscova, pe la Roma sau prin alte parti. Cine-i de vina de am fost tinuti atata vreme in intuneric ? Stie cineva sau n-are curajul s-o spuna ? Si chiar in anii postdecembristi suntem tot intr-o stare aproape analfabeta.

 4. -DC- said,

  2012/06/19 la 8:59 AM

  Cam asta consider ca e problema majora in Romania, suntem prea putini care avem un ideal, si aia multi doresc un bine, dar il doresc in mare doar asupra fiintei lor, noi astia care dorim un bine superior, o maretie a natiunii suntem putini. De asta o si ducem atat de bine, multi sunt preocupati de alte lucruri, in special tinerii, sunt preocupati de toate gainariile … plini de sine si goi pe dinauntru, cand le vorbesti de patriotism le sta mintea pe loc, sunt atat de bulversati incat le e dificil sa rezoneze. Nu se schimba nimic pana nu se formeaza un nucleu dur din cei putini, sa atragem restul dobitocilor de partea noastra si sa-i schimbam din temelii.


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: